Про це заявив голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету з питань правоохоронної діяльності, член фракції «Європейська солідарність» Сергій Алєксєєв. Так він прокоментував ухвалений у другому читанні закон 3301 «Про внесення зміни до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом», співавтором якого є.

«Якщо раніше правоохоронці знаходили вкрадене авто цілим та неушкодженим, злочинці могли відбутися легким переляком та штрафом. Тепер судовий вирок може передбачати лише обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк», — сказав він.

Мало того, за словами Сергія Алєксєєва, якщо йдеться про викрадення авто вартістю від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 105 тисяч гривень до 262 тисяч гривень), це каратиметься позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років із можливою конфіскацією майна. Під час викрадення дорожчого авто — від 7 до 12 років також із можливою конфіскацією майна.

«Це забезпечить невідворотність покарання, бо саме усвідомлення безкарності провокує на подібні злочини. Тепер викрадення авто не можна буде пере-кваліфікувати в хуліганські дії, коли просто «взяли покататись» та готові сплатити штраф. За викрадення авто буде реальна відповідальність», — наголосив він.