Котенко-старший також входив до банди Савлохова
Затриманий у справі про побиття громадської активістки Тетяни Чорновол старший брат Сергія Котенка — Олександр Котенко — раніше був засуджений за зґвалтування.
Про це повідомляє УНН із посиланням на джерела у МВС. За інформацією джерела, старший із братів Котенків відсидів за цей злочин чотири роки.
Крім того, за інформацією співрозмовника, Котенко-старший входив до банди Савлохова.
Як відомо, у справі про напад на Чорновол, крім Сергія Котенка, затримано також Олександра Храмцова, Андрія Насіковського і ще одного підозрюваного.
На Храмцова зареєстровано Porsche Cayenne, який видно на реєстраторі з машини Чорновол.
Котенко придбав це авто півроку тому у Храмцова, однак виплатив лише 17 тисяч із 24, тому автомобіль усе ще зареєстрований на останнього.
Котенко в ніч побиття Тетяни прийшов переночувати до Насіковського, а звідти на таксі поїхав на автовокзал.
Як відомо, вночі 25 грудня двоє невідомих підрізали на трасі автомобіль відомої журналістки й громадської активістки Тетяна Чорновол, а потім жорстоко її побили.
Правоохоронці вже затримали трьох підозрюваних. Двоє з підозрюваних у нападі на журналістку стверджують, що мають алібі.
 
Довідка
 
ОЗУ Савлохи діяло наприкінці 80-х і до 2000-х переважно на території Києва. Лідер угруповання Борис Савлохов — заслужений тренер СРСР із вільної боротьби. Він оточив себе бійцями, які займалися рекетом. Їхню діяльність пов’язують із низкою вбивств і вибухів у столиці.
 
vestі.ua