Слідчими проаналізований виступ колишнього власника телеканала «ТВі» Костянтина Кагаловського, в якому він зазначає, що до рейдерського захоплення цього телеканала причетний Сергій Котенко, підозрюваний у побитті Тетяни Чорновол. Також Кагаловський зазначає, що до діяльності підозрюваного мають відношення народні депутати Микола Княжицький і Давид Жванія.

Слідством встановлено, що Сергій Котенко був засновником і директором підприємства, якому був підконтрольний телеканал «ТВі».

Виклик на допит до Головного слідчого управління МВС України цих народних депутатів пов’язаний із необхідністю з’ясувати інформацію, викладену К. Кагаловським. Зокрема, стосовно їх причетності до скоєння зазначеного кримінального правопорушення.

У ході слідства також встановлено, що затримані тісно контактували з членами партії «УДАР» Євгеном Огарковим, Дмитром Крейніним та Ігорем Опадчим. Двоє останніх є депутатами Київської обласної ради від партії «УДАР». Крім того, встановлено зв’язок підозрюваних і з народним депутатом від фракції «Батьківщина» Володимиром Полочаніновим.

Слідство вже має дані, що один із підозрюваних, Олександр Котенко, був членом бандитського угруповання Савлохова. Ця група входила в злочинне співтовариство Рибалко, на прізвисько Рибка, убитого в 2005 році, з яким тісно взаємодіяли брати Клички.

На даний момент слідством перевіряються алібі деяких затриманих, інформація про які з’явилася в ЗМІ. Однак їх відсутність на місці події під час вчинення злочину не виключає їх причетності до нападу на Тетяну Чорновол як пособників або організаторів. Тому всі особи затримані обґрунтовано і слідчим шляхом перевіряються на причетність до скоєння злочину.

У даний момент слідством затриманий п’ятий підозрюваний, який, за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті потерпілої.

Також хочу відзначити, що основне завдання слідства — встановлення замовників даного злочину, — повідомив начальник Головного слідчого Управління МВС України Микола Чинчин.

 

mvs.gov.ua