— Справді, за останні роки наше місто ніби помолоділо, побудовані нові тротуари, посаджено чимало квітів. Приємно все це спостерігати, — каже жителька Дубровиці Галина Дяченко, думку якої розділяють й інші дубровиччани. Такі відгуки можна прочитати і на сайті міста.

До речі, міський голова Дубровиці Богдан Микульський (на знімку) — професійний військовий, полковник, учасник бойових дій в Афганістані, за успішне виконання бойових завдань нагороджений орденом бойового Червоного Прапора. Як людина військова, сам дисциплінований і любить порядок, ці риси передав працівникам комунальних підприємств — міськводоканалу, будинкоуправління, комунальної служби міста. Але створив для цього й умови. За останні роки зміцнилась матеріальна база комунальних служб, закупили чимало техніки, зокрема три трактори з причіпним обладнанням, автовишку, вантажопасажирський автомобіль, новий спецавтомобіль для ремонтної бригади, сміттєвоз.

— А також генератори, — додає міський голова Дубровиці Богдан Микульський, пояснюючи: — Щоб комунальники мали змогу працювати за будь-яких погодних умов.

А ще придбали для комунальників міні-трактор для чищення тротуарів. Адже замінили їх у місті чимало, а відтак треба утримувати в чистоті. За п’ять років по Дубровиці прокладено тротуарів з бруківки більш як
10 тисяч квадратних метрів, асфальтних — майже 6,2 тисячі квадратів. До речі, за кошти місцевого бюджету та за співфінансування з державного дорожнього фонду побудовано ще й 1150 метрів доріг (вулиці Воробинська, Миру, Макарівська).

Зараз будується 480 метрів дороги по вулиці Колодязній.

Свого часу жителі Дубровиці мали проблеми з водопостачанням. Нині їх розв’язано: вода подається цілодобово і під нормальним тиском. Адже, як розповів міський голова Богдан Микульський, багато зроблено із заміни на нові труб на водогоні — їх замінено майже 4,2 кілометра. Нині триває капітальний ремонт водогону до і по вулиці Володимирській.

Оскільки комунальники мають усі умови для належної роботи, то й працюють відповідно: своєчасно вивозять сміття, обробляють квітники, стежать за вуличним освітленням, доглядають зелені насадження тощо. Тобто, місто чисте, доглянуте, відчувається, що в ньому є господар. До речі, по ньому встановлено 180 добротних цинкових контейнерів для сміття і 14 контейнерів для збору вторсировини, яку потім комунальники сортують, пресують і здають заготівельникам.

Розмовляли з міським головою і про наповнення бюджету міста. Богдан Микульський задоволений тим, що завдання восьми місяців виконано на 117 відсотків. Половина отриманих коштів, каже, від єдиного податку, земельного, на нерухомість, акцизу (одна АЗС, яка є на території міста, дає за рік майже мільйон гривень податку до бюджету міста).

Загалом, каже Богдан Микульський, у Дубровиці є кадри, а головне — бажання розвивати місто. Невдовзі воно стане центром Дубровицької об’єднаної громади, яка матиме 1098 квадратних кілометрів території, майже 36 тисяч населення, яке проживає у сорока населених пунктах. Тому весь цей потенціал дуже знадобиться.