За даними системи моніторингу РНБО, померло 59 осіб, у яких підтвердили інфікування, одужали 1 717 українців.

Лідерами з найбільшою кількістю підтверджених добових «дебютів» залишаються Харківська (372), Львівська (275), Тернопільська (293), Одеська (233), Івано-Франківська (137) області та місто Київ (270).

Столиця є антирекордсменом серед українських міст за кількістю інфікованих COVID-19. Загальна кількість підтверджених випадків тут становить більш як 20 000. Отже, за даними МОЗу на 22.09, Київ та 22 області не готові до пом’якшення карантинних заходів, враховуючи перевищення індикаторних показників.

А очільник МОЗу Максим Степанов занепокоєний подальшим розвитком епідеміологічної ситуації в Запорізькій області після порушення там карантинних заходів. Про це він заявив учора під час брифінгу. Причиною непокоєння міністра стало проведення фестивалю Khortytsia Freedom у Запоріжжі, на якому зібралися десятки тисяч осіб.

«У мене немає жодного питання до людей, у мене питання до організаторів. Вибачте, але це просто «треш» якийсь, те, що ви робите. Іншого слова в мене просто немає. Я буду звертатися до колег, відповідальних за заходи контролю, щодо відповідних дій і протоколів», — зазначив Степанов. Він прогнозує після проведення таких масових заходів збільшення кількості хворих на COVID-19 в області.

Зі свого боку провідна інфекціоністка України Ольга Голубовська в ефірі телеканалу «Україна 24» заявила, що епідсезон у нас буде непростий, і висловила сподівання, що італійського сценарію вдасться уникнути. За її словами, насторожує збільшення кількості летальних випадків серед співвітчизників у віковій категорії від 40 до 60 років. А пік смертності припадає на 60—69 років, тоді як у Італії — 80—90 років. У цьому лікарка вбачає небезпеку.