Вирішив не декларувати товар, щоб не сплачувати податок. Він заїхав в Україну на митний пост «Тиса» мікроавтобусом «Мерседес-Бенц». У «червоному коридорі» вказав у декларації багаж з особистими речами. Щоправда, не зазначив точну кількість місць. Усно заперечував наявність товару, що підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Та коли прикордонники провели детальний огляд мікроавтобуса, то у 32 картонних коробках знайшли жіноче та чоловіче взуття різних торговельних марок, загалом 50 пар; 13 жіночих сумок, сережки; застібку на волосся у вигляді банта, декоровану кристалами; ланцюг на шию; 16 пар штанів для чоловіків різних моделей та розмірів; пальто бавовняне для жінок торговельної марки; 7 жіночих курток в асортименті; плащ текстильний бавовняний для жінок тощо.

Виявлені товари чернівчанин не визнав своєю власністю. Мовляв, коробки йому передали малознайомі в Мілані для доставки за вказаною адресою.

Вартість частини виявленого товару згідно з ярликами становить 7 910 євро, кажуть митники. І це при тому, що відповідно до чинного законодавства дозволяється ввозити з-за кордону товару на суму до 500 євро.

Складено протокол про порушення митних правил. Колекційні бренди вилучено до рішення суду.

Ужгород.