Та й сам перехворів на коронавірус. І все-таки попри труднощі, як виробничник з великим досвідом, зумів утримати виробництво на плаву, не втратити ринків збуту в Європі, куди поставляє свою сертифіковану в Україні і за кордоном продукцію.

Його підприємство справно сплачує всі податки, бо як депутат Рівненської обласної ради (до того ж двох скликань) та ще й секретар постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Василь Кльоп розуміє, що наповнення бюджетів дуже важливе для розвитку області.

— До речі, наша постійна комісія провела найбільше засідань. Наступне засідання буде ювілейним — сотим. На ньому плануємо розглянути низку важливих для області питань. Серед таких, зокрема, розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів; розподіл і внесення змін до розподілу субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування за рахунок відповідної субвенції з держбюджету на 2020 рік. Планується внесення змін до розподілу субвенції з держбюджету на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я і розглянути низку інших питань, — каже Василь Кльоп. — Як бачите, в нашій бюджетній комісії не буває неважливих питань.

Активно реагує Василь Кльоп і на звернення мешканців Костопільського району, часто озвучує їх на постійній комісії, на сесійних засіданнях Рівненської обласної ради, тобто доносить думку громади до керівництва області. Відреагував він і на звернення костопільчан мати оздоровчий басейн у місті. «Домігся виділення 10 мільйонів гривень на початок його будівництва, — каже депутат. — Але на нього потрібно ще бодай 35 мільйонів».

Від людей почула, що депутат дуже допомагає місту. Особливо з ремонтом міських шкіл № 2, № 4, № 5 і № 6. Він був ініціатором і спонсором капітального ремонту Костопільської дитячої поліклініки, частково дофінансовував цей проєкт власним кошти. За свої кошти повністю зробив сучасний ремонт дитячого відділення Костопільської центральної районної лікарні. Приємно здивував Василь Кльоп мешканців села Лісопіль тим, що за короткий термін — якихось кілька місяців — побудував там комфортабельну нову будівлю для початкової школи, в якій свого часу навчався.

Репутація людини залежить від багатьох чинників. Один із таких — вміння тримати слово. «Таке моє життєве кредо», — каже костопільчанин Василь Кльоп.

Рівне.

Фото надано автором.