На знімку: Мешканці села Махнівка 21 вересня цього року вдруге за місяць заблокували міжнародну трасу, що проходить через їхнє село, люди вимагають встановлення світлофора на переході, де загинуло майже десять односельчан.

Водій потужного автомобіля Audi Q-7 на автодорозі Вінниця — Турбів виїхав на смугу зустрічного руху і протаранив одразу дві іномарки — Volksvagen і Opel.​ Загинули двоє людей, ще четверо, двоє з яких діти, нині перебувають у лікарні.

П’яний водій навіть не зрозумів, що загинули люди

В автомобілі Volksvagen їхали 61-річний чоловік і його 53-річна дружина разом з двома внуками — дівчинкою і хлопчиком восьми і п’яти років. Діти перебували під опікою дідуся й бабусі. Доглядати їх більше нікому. Вінницькі волонтери організували збір коштів на лікування братика й сестрички, які перебувають в обласній дитячій лікарні.

За кермом Audi Q-7 був вінницький підприємець, власник парфумерної фірми. Його фото з місця ДТП поширили в мережі Інтернет водії автомобілів, які надавали першу допомогу постраждалим (крім двох дітей, травми дістали ще двоє з автомобіля Opel). На ньому видно, що винуватець аварії перебуває в автомобілі в напівсонному стані. За словами одного з очевидців, він навіть не зрозумів, що сталося.

Те, що чоловік був п’яний, пізніше підтвердили в прес-службі обласної поліції. Цю інформацію оприлюднили на сайті поліції в повідомленні про дорожньо-транспортну пригоду.

Наїзд на пішохідному переході

Ще одна смертельна пригода з вини водія сталася в селі Махнівка Козятинського району. Тут на пішохідному переході 20-річний водій позашляховика Toyota Higlander, син вінницьких підприємців, скоїв наїзд на місцеву 48-річну жінку. Вона загинула на місці. Сиротами залишилися троє дітей.

Як повідомив один з очевидців трагедії, наїзд на його односельчанку скоєно серед білого дня. Удар був настільки великої сили, що жінку відкинуло від автомобіля приблизно на 50 метрів.

— Вона крутилася в повітрі, як м’яч, — говорить чоловік. — Про це навіть страшно згадувати. Неспроста в автомобілі пошкоджено крило.

За інформацією прес-служби обласної поліції, причиною дорожньо-транспортної пригоди стало перевищення швидкості в населеному пункті.

Обурені мешканці села вже двічі перекривали проїзд автомобілів на міжнародній трасі, що проходить через Махнівку. Люди вимагають встановлення світлофора на цьому переході, який називають смертельним. За їхніми словами, тут під колесами загинули вже майже десять мешканців села.

21 вересня цього року вони знову заблокували рух транспорту. В обидва боки від населеного пункту утворилися кілометрові черги транспорту. На місці було керівництво Козятинського району. Люди кажуть, і надалі влаштовуватимуть такі акції, доки нарешті їм не створять безпечні умови переходу проїжджої частини міжнародної траси М-21 Виступовичі — Могилів-Подільський.

— Обох водіїв, які скоїли ДТП, затримано в процесуальному порядку, суд обрав їм запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 діб, — повідомила «Голосу України» прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник. — Триває досудове розслідування.

Вінницька область.

Фото з відкритих джерел.