Мабуть, сподівався на стомленість та неуважність стражів кордону. Для проходження митно-прикордонного контролю обрав «червоний коридор». У митній декларації вказав свої паспортні дані, відомості про авто марки «Tойота», наявність товару, серед якого одяг, взуття тощо.

При усному опитуванні чоловік заявив, що окрім задекларованих товарів переміщує іноземну валюту у кількості 10 тисяч євро, та заперечив наявність будь-яких інших товарів.

Та досвідчені інспектори митного посту «Тиса» спільно з прикордонниками вирішили перевірити співвітчизника на добросовісність, провівши огляд іномарки. Привернула увагу валіза на пасажирському сидінні. Там виявили удвічі більшу від заявленої водієм суму іноземної валюти — дві тисячі євро були загорнуті у поліетиленовий пакет, який перебував серед особистих речей українця.

Прес-секретар Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська пояснює, що згідно з чинним законодавством транскордонне переміщення фізособами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро, підлягає письмовому декларуванню. Фізособа ввозить в Україну та вивозить за її межі готівкову валюту і банківські метали в сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 10 тисяч євро, за умови її письмового декларування у повному обсязі.

Але ж галичанин не надав за встановленою формою точних відомостей. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил.

Виявлену іноземну валюту (номіналом 50 євро в кількості 400 купюр), за курсом НБУ — 659 218,00 грн, вилучено. Далі справу розглядатиме суд.