Цими днями начальник Управління державної міграційної служби у Рівненській області Лілія Драпчинська нагороджена Почесною грамотою та пам’ятним знаком Кабінету Міністрів України — за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері міграції, сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків.

Але Лілія Аркадіївна вважає це нагородою для всього колективу міграційної служби області, яка працює сумлінно. Керівник оперує цифрами:

— З початку року жителям Рівненщини надано понад 60 тисяч послуг. Оформлено 30 тисяч паспортів для виїзду за кордон і 25 тисяч ІD-карток. Більш як сто іноземців отримали документи на право проживання в Україні. Майже 60 осіб підтвердили свою належність до громадянства України. Переважно це закордонні українці, які повернулися на батьківщину.

— Попри карантинні обмеження, як бачите, ми робимо все можливе, щоб громадяни могли оформити паспортні документи, отримати інші послуги швидко і в належних умовах, — продовжує Лілія Драпчинська. — Так, цього року відбулося новосілля Рівненського районного відділу Державної міграційної служби, його облаштували у відремонтованому приміщенні будівлі Рівненської райдержадміністрації, куди зручно добиратися людям. Тут створені належні умови як для працівників, так і для відвідувачів. Нового вигляду також набули приміщення Костопільської, Зарічненської, Корецької та Радивилівської міграційної служби. Всі наші підрозділи оснащені сучасною технікою, що дозволяє надавати послуги якісно й оперативно.

Фото надане автором.