Такі дані повідомляє система моніторингу Ради національної безпеки і оборони. Померло 37 осіб, одужав 571 пацієнт.

Рейтинг за добовим приростом нових інфікованих очолюють Харківська область (339), Одеська (203), Тернопільська (153) та Волинська області (143).

У столиці виявлено 328 нових інфікованих, 43 пацієнти госпіталізовані. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова КМДА Віталій Кличко.

Очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що з понеділка, 28 вересня, набирають чинності карантинні обмеження, ухвалені на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щодо встановлення оновленого поділу країни на зони епідемічної небезпеки. Встановлення нового зонування відбувається за незмінними показниками: завантаженість ліжко-місць у медичних закладах і захворюваність за останні 14 днів на 100 тисяч населення.

До червоної зони було віднесено місто Тернопіль та місто Бережани Тернопільської області.

«24 вересня, під час засідання Державної комісії ТЕБ та НС, було встановлено додаткові обмеження у цих адміністративних одиницях. Вони стосуються змін у роботі закладів харчування, освітніх установ, фітнес- та спорт-центрів, користування громадським транспортом», — повідомив Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

Очільник МОЗ відзначив дієвість жорстких обмежень, що були запроваджені у червоних зонах. Зокрема, 12 міст і районів покращили епідемічну ситуацію та вийшли із червоного списку, завдяки дотриманню чинних обмежень.

Ефективність заходів щодо стримування поширення вірусу COVID-19 демонструють і статистичні дані.

«У місті Чоп Закарпатської області захворюваність за 14 днів знизилася зі 170 до 56 нових випадків на 100 000 населення. А в місті Славута Хмельницької області — з 201 до 139 на 100 000 населення. Така ситуація у нас відбувалася по всіх районах і містах», — зазначив голова Міністерства охорони здоров’я.

Минулого четверга, 24 вересня, до помаранчевої зони Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було віднесено 111 адміністративних одиниць. За оновленим зонуванням, помаранчевий список очолюють Івано-Франківськ, Ужгород, Суми, Хмельницький, Харків та Чернівці.

Зазначимо, що Україна посідає 25-те місце в світі за кількістю хворих на COVID-19. За весь час пандемії в Україні офіціально підтверджено 201 305 випадків зараження короновірусною хворобою.