Соціальна акція, спрямована на збереження довкілля та виховання екологічної свідомості молодих людей, відбулася в Центральноукраїнському державному будинку художньої та технічної творчості за сприяння Центру розвитку національних культур «Єдина родина».

На «Європікніку» молоді представники Спілки вірмен України, об’єднання поляків у Кіровоградській області «Полонія» та обласної громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите хора» ділились інформацією щодо відповідального споживання, екологічної культури в країнах Європи, розвитку волонтерства, здорового способу життя та збалансованого харчування, брали участь у різноманітних майстер-класах (на знімку).

Доречним доповненням акції стали тематичні виставки виробів членів національних діаспор. Наприклад, болгари представили тематичну виставку під назвою «Шанс є!» про апсайтклінг — сучасну альтернативу використання старих речей та їх переробку.

«Сьогодні ми повинні навчати наших дітей та онуків жити в гармонії з природою, берегти кожне створіння на нашій планеті, піклуватися про надра Землі, за яку ми відповідаємо, — зазначив голова обласного об’єднання болгар «Нашите хора» Сергій Осадчий. — Якщо людина навчиться переробляти відходи своєї життєдіяльності без шкоди для довкілля, тоді можна буде врятувати нашу планету від екологічної кризи».
Розважали учасників пікніка національними піснями та танцями.

Фото надано автором.