Про це на зустрічі із журналістами заявив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук. Посадовець повідомив, що він уже направив до столиці на погодження документацію кандидатів на посади голів районних державних адміністрацій. «Поданням передували слухання кандидатів у районах. Ініціювавши їх проведення, прагнув отримати вичерпну інформацію в плані оцінки кандидатів громадськістю, наявності у кожного з них якостей, необхідних для керівництва районом», — зазначив Олег Гончарук. Також було наголошено, що всі кандидати, з якими після слухань проведено співбесіди, заявили про готовність нести відповідальність за результати своєї діяльності перед місцевими громадами і не асоціювати себе з жодною політичною партією. Очільник області стверджує: обирав претендентів «без жодних квот та домовленостей». На погодження направлено винятково лише ті кандидатури, які взяли участь у слуханнях.
Після призначення керівників районів при кожній РДА діятимуть громадські ради, голови райадміністрацій щомісяця зустрічатимуться з людьми, звітуючи про свою роботу. З етичних міркувань О. Гончарук прізвищ майбутніх очільників району до їх призначення не назвав. Імовірно, що до завершення року керівництво усіх районів Прикарпаття буде повністю оновлено.
В Івано-Франківській області — 14 районів. Понад 80 кандидатів взяли участь у громадських слуханнях, виявивши бажання керувати районами.
 
Івано-Франківська область.