«Було госпіталізовано 730 людей. За останню добу в Україні зафіксовано 64 летальні випадки, одужало 2038 пацієнтів. Загалом за весь час пандемії одужало 94 398 українців», — повідомив вчора під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Найбільша кількість дебютів виявлена в Харківській (450), Дніпропетровській (266), Одеській (260), Тернопільській (253), Львівській (240) областях та місті Києві (377). МОЗ повідомляє: 23 області та столиця не готові до пом’якшення карантинних обмежень. Нині в Україні, за встановленими епідемічними показниками, до послаблення готовий лише один регіон — Кіровоградська область.

Також зазначається, що у десяти областях України та Києві лікарні заповнені більш як на 50% пацієнтами з підтвердженими та підозрілими випадками захворювання на коронавірус.

Очільник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт прогнозує істотне збільшення кількості інфікованих українців до кінця року. За його оцінками, в Україні до початку зими щоденний приріст нових випадків сягатиме 7—9 тисяч. Про це він повідомив в інтерв’ю «Суспільному».

У свою чергу головний санітарний лікар МОЗУ Віктор Ляшко повідомив в ефірі «Українського радіо», що в Україні не було першої хвилі пандемії коронавірусу.

«Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що хочемо запобігти поширенню і піковому зростанню кількості хворих за короткий проміжок часу. Щоб не було підйому хвилі, спуску і знову підйому. І Україні це вдалося. У нас не було хвилі, а поступове зростання, з яким ми з системою охорони здоров’я справляємося. Тому першої хвилі як такої у нас не було», — сказав представник МОЗ.