До Всесвітнього дня захисту тварин активісти благодійного фонду Happy Paw спільно з партнерами запускають низку важливих проектів, мета яких — привернути увагу громадськості до проблеми безпритульних тварин, а також популяризація адопції тварин із притулків.

Сьогодні більшість притулків в Україні переповнені та мають значні труднощі з розміщенням тварин, адже місць і можливостей для їх утримання просто немає. У зв’язку з цим фонд закликає до створення спільних проектів, аби привернути увагу до цієї проблеми.

5 жовтня стартує кампанія «Шукай свого в притулках».

«Ми дуже сподіваємось, що завдяки проекту «Шукай свого в притулках» вдасться знайти нові родини безпритульним тваринкам, а також привернути увагу людей до їхніх проблем», — кажуть активісти.

Також цьогоріч вперше пройде Міжнародний урок доброти. Щороку цей проект об’єднує понад 1500 навчальних закладів України в бажанні привернути увагу учнів та їхніх батьків до розв’язання проблем безпритульних тварин. Незважаючи на пандемію та спровоковані нею виклики для сфери освіти, долучитись до Уроку доброти забажали школи Латвії, Грузії, Туреччини, Канади, Сербії та Білорусі. У результаті Урок набуває статусу вже не Всеукраїнського, а Міжнародного. І це свідчить про актуальність питання виховання відповідального ставлення до тварин у молодого покоління не лише в нашій країні, але і в світі загалом. Саме 5 жовтня Фонд планує здійснити прямі включення зі шкіл різних країн з метою обміну враженнями та досвідом між учнями та педагогами.

Вл. інф.