Уже втретє на початку грудня у курортній столиці України, в Трускавці, відбудеться Міжнародний конкурс вокалістів «Пам’яті Мусліма Магомаєва» за підтримки Міністерства культури України, Посольства Азербайджанської Республіки в Україні та Надзвичайного і Повноважного Посла Азербайджанської Республіки в Україні Ельміри Ахундової, а організаторами виступають Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва та Трускавецька міськрада (міський голова Андрій Кульчинський).

Як зазначають організатори, унікальність конкурсу полягає в тому, щоб виявити та відкрити музичній громадськості України та світу вокалістів, які однаково вправно співають і оперу, і естраду. У двох відбіркових турах конкурсанти мають виконати академічний (оперний) репертуар для власного голосу і естрадну пісню Мусліма Магомаєва. До речі, обов’язковим конкурсним твором є українська народна пісня «Дивлюсь я на небо», яку свого часу виконував і дуже цінував Муслім Магомаєв.

Для участі у конкурсі допускаються професійні співаки та співачки віком від 16 до 40 років, які мають спеціальну музичну освіту, а також студенти музичних вишів та коледжів. Вони мають пройти попередній сліпий відбір за аудіо, а на фінальний відбір у Трускавець будуть запрошені виконавці, котрі набрали найбільшу кількість балів на сліпому відборі.

До речі, конкурс пам’яті Мусліма Магомаєва — єдиний в Україні, який надає можливість лауреату виступити на найпрестижнішій сцені світу — Карнегі-холі. Сертифікат на організацію виступу на цій сцені отримає найкращий виконавець. Будуть і інші нагороди.

Конкурс має намір відвідати Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова. Також у Трускавці обговорюватимуться нові проекти економічної та туристичної співпраці курорту з Азербайджаном та бізнесменами України.

До слова, з Україною Мусліма Магомаєва пов’язували тісні музичні зв’язки, а на своїх концертах він часто виконував українські пісні. Зокрема «Дивлюсь я на небо», чим популяризував українську культуру в усьому світі. А як зазначають організатори, основна мета проведення Міжнародного конкурсу професійних вокалістів пам’яті Мусліма Магомаєва — показати, що Україна розвивається на засадах мультикультуралізму.

Детальніше на сторінці конкурсу:
https://www. facebook. com/KonkursM/.