Здається, у Луцьку назріває черговий скандал, пов’язаний з Національною поліцією. 27 вересня о 22-й годині в місті сталася дорожньо-транспортна пригода із смертельним наслідком. На одному з перехресть зіткнулися автомобілі Infiniti QX50 та Volkswagen Passat B6. Унаслідок зіткнення загинула пасажирка Volkswagen Passat — 47-річна Світлана. Ще одна жінка, яка перебувала в салоні цього самого авто, отримала перелом таза, а водій — струс мозку. За кермом Infiniti, яке завдало цього фатального удару, був Роман Бузулук, чоловік речниці патрульної поліції Волині Ольги Бузулук.

29 вересня 47-річну лучанку вже поховали. Того самого дня з приводу цієї ДТП відбувся і брифінг в управлінні Національної поліції у Волинській області за участю заступника начальника ГУНП в області, начальника слідчого управління Олександра Климовського.

Присутніх на брифінгу журналістів цікавило, чому попри такі важкі наслідки ДТП, уточнимо, під час аварії водій Infiniti був не тверезим і їхав зі швидкістю 120 км на годину, його не затримали і навіть не перевірили на стан алкогольного сп’яніння.

Хоча свідки страшної автотрощі вказували, що той був п’яний. У той час як іншого водія, жінка якого лежала мертва на асфальті, повезли в наркодиспансер для визначення наявності алкоголю в крові. До речі, тест-перевірка показала, що той спиртного не вживав. Тест  Роману Бузулуку на стан алкогольного сп’яніння зробили примусово лише через шість годин — уже о 4-й ранку наступного дня. Він показав 0,36 проміле. Тобто навіть через такий значний проміжок часу він був значно вищим від норми (0,2).

За версією поліції, водій Volkswagen Passat теж порушив правила дорожнього руху. Романа Бузулука на час брифінгу, тобто майже через два дні після аварії, не затримали.

Журналістам вдалося з’ясувати, що автомобіль Infiniti, яким донедавна їздила Ольга Бузулук, нібито належить її матері.

Громадськість обурює, чому так повільно відбувається розслідування цієї смертельної ДТП, а ще більше, чому речниця поліції, яка мало не щодня застерігала водіїв не сідати на підпитку за кермо, не зупинила від цього злочину власного чоловіка.

Людей турбує, чи не намагатиметься поліція спустити на гальмах цей резонансний злочин? Тим паче, як видно з телесюжету ТРК «Аверс», чотири роки тому Роман Бузулук уже мав серйозні проблеми із законом. Працюючи таксистом, він мало не зарізав людину. Взявши пасажирів, які не мали при собі готівки, Роман зупинився біля банкомата, аби ті зняли гроші, але банкомат не працював. За таке водій таксі спочатку побив свого пасажира, а коли той присів на землю від болю, Бузулук повернувся до авто, взяв ніж та завдав йому три ножові поранення, одне з яких — в область серця. Усі ці події підтверджено записом з камер відеоспостереження, які розглядали в суді. Тоді поранений дивом залишився живим, а Роман Бузулук вийшов на волю. У той час, коли це сталася, Ольга Бузулук уже обіймала посаду речниці патрульної поліції Волині.

Громадськість сподівається на неупереджене і справедливе розслідування цієї резонансної ДТП.

Стало відомо, що Роману Бузулуку за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури повідомили про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України). У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Волинська область.