Про такі дані повідомляє Система моніторингу поширення коронавірусної хвороби РНБО.

За добу одужали 2193 пацієнти, померли 68 осіб.

Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я зазначив регіони з найбільшим добовим приростом нових інфікувань, серед яких: Харківська область (460), місто Київ (447), Дніпропетровська (334) та Одеська області (280).

Максим Степанов учергове звернувся до українців із закликом дотримуватися встановлених карантинних заходів. Очільник МОЗ висловив занепокоєння стосовно можливого дефіциту медичного персоналу в майбутньому.

«У будь-якої системи є відповідна межа. Ми можемо скільки завгодно вводити нових ліжок, підводити кисень, але у нас банально може не вистачити медичних працівників», — зауважив Максим Степанов.

Тим часом за кошти «ковідного фонду» не закупили жодного апарата ШВЛ. Про це в ефірі «Українського радіо» повідомив очільник Рахункової палати Валерій Пацкан.

За його словами, оголошено тендер на закупівлю 100 ШВЛ зі строком постачання апаратів до 30 жовтня. Після проведення аукціону мали закупити 50 апаратів до 15 вересня.

«Виявилося, що перший учасник тендера не мав належного досвіду постачання відповідних товарів, а в другого були факти невиконання попередніх договорів», — розповідає про деталі Пацкан.

Нагадуємо, що з понеділка, 28 вересня, в Україні набуло чинності нове епідемічне зонування. Ухвалений на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновлений поділ країни відбувається за незмінними показниками: завантаженість ліжко-місць у медичних закладах і захворюваність за останні 14 днів на 100 тисяч населення.