Так, станом на ранок 6 жовтня в Україні виявлено 4 348 нові випадки захворювання на COVID-19. Одужало 2 149 пацієнтів, померло 90 осіб. Такі дані оприлюднено на сайті Ради національної безпеки і оборони України.

Незмінними лідерами антирейтингу добових «дебютів» стали Харківська область (487), місто Київ (355), Полтавська (305), Хмельницька (295) та Одеська (292) області.

Очільник МОЗ України вкотре звернувся до українців із закликом дотримуватися елементарних протиепідемічних правил нової реальності.

Зокрема Максим Степанов зазначив, що недотримання встановлених правил негативно впливає на динаміку заповнюваності лікарень. За його словами, нині в стаціонарах перебуває понад 17 тисяч пацієнтів по всій Україні. Станом на 6 жовтня було госпіталізовано 720 осіб.

Своєю чергою керівник офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт повідомив про вірогідний порядок надходження вакцини до України.

«Якщо все буде добре, тоді вакцина буде доступна в Україні та інших країнах — членах COVAX починаючи з другої половини 2021 року для груп високого ризику», — повідомив Хабіхт у своєму коментарі для РБК-Україна.

Нагадуємо, що за підсумками засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС було оновлено епідемічне зонування. Отже, з понеділка, 5 жовтня, за новим розподілом до червоної зони потрапили Канів Черкаської області та Тернопіль. Столиця України залишилася в жовтій зоні. Помаранчевий рівень епідемічної небезпеки встановлено у 126 адміністративних одиницях. До жовтої зони потрапили 274 населені пункти. Статус зелених надали 215 адміністративним одиницям.