Одужало 2569 осіб, що також є абсолютним рекордом. Померло 77 пацієнтів, госпіталізовано 730 осіб. Такі дані під час онлайн-брифінгу навів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Регіонами із найбільшим добовим приростом інфікованих стали: Харківська область (685), місто Київ (383), Дніпропетровська (316), Одеська (316) та Донецька (263) області.

З початку пандемії в Україні значно зросла кількість тестувань. За словами Максима Степанова, на початку весни робилося 200 тестів на день, а зараз медичні заклади проводять майже 30 тисяч щодня. Очільник МОЗ запевнив про подальше нарощення кількості тестувань та висловив сподівання, що до кінця грудня Україна вийде на рівень 50 тисяч тестів на добу. Також міністр повідомив, що МОЗ України планує залучати приватні лабораторії для проведення тестування методом ПЛР та ІФА за державні кошти.

Окрім того, Максим Степанов розповів про запровадження ще одного методу швидких тестів на антиген. Зокрема версифікацію проходить ще один вид тест-систем українського виробництва.

Також міністр повідомив про внесення препарату «Ремдесивір» до протоколу лікування COVID-19. Він зазначив, що цей лікарський засіб показав гарні результати в практиці колег за кордоном.

Очільник МОЗ анонсував завершення клінічних випробувань українського препарату імуноглобуліну. Найближчим часом міністерство планує внести вітчизняний лікарський засіб до протоколу лікування COVID-19.

«Завершилися клінічні випробування імуноглобуліну, препарату «Біовен», які себе дуже гарно показали. Днями збереться наша робоча група, яка опікується протоколом. Планується внести лікарський засіб до протоколу лікування», — сказав Максим Степанов.