Усього з початку епідемії захворіли 244 734 людини. Найбільша кількість виявлених випадків у Харківській області (576), Києві (422), Одеській (367), Сумській (312) і Дніпропетровській (306) областях.

Станом на четвер столиця і 23 області України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Вимогам для пом’якшення карантину відповідає лише Кіровоградська область.

За інформацією МОЗ, завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі пацієнтами з підтвердженими випадками та підозрами на коронавірусну хворобу перевищує 50% у Києві, Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях. Завантаженість ліжок загалом по Україні становить 66,2%.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив учора на брифінгу, що Україна не може ввести повний локдаун, як це зробив Ізраїль, через зростання випадків COVID-19. Він ще раз нагадав, що вітчизняна система медицини просто не витримає, «якщо ми не почнемо всі дотримуватися правил». За його словами, зараз необхідно дотримуватися базових правил: використання маски і антисептика, дотримання дистанції та мінімальна кількість контактів. Чиновник також заявив про необхідність балансу між збереженням економіки та дотриманням карантинних обмежень.

Водночас на брифінгу ВООЗ було заявлено, що тільки 10—20% пацієнтів з COVID-19 передають інфекцію. І попереджають — місця великого скупчення людей є найнебезпечнішими для зараження.