Кіровоградські журналісти вийшли на мовчазну акцію солідарності з Тетяною Чорновол та з іншими колегами, яких побили, покалічили або вбили під час виконання професійних обов’язків. На жаль, більшість кримінальних справ, заведених за такими фактами, або залишаються не розслідуваними, або й взагалі закриваються.

Представники майже всіх друкованих і електронних ЗМІ Кіровоградщини засудили злочинні дії, які сьогодні учиняють в державі проти журналістів. Учасники акції наголосили, що нині насилля над журналістами набуває катастрофічних масштабів. Тому виникає реальна загроза порушення громадянських прав, свободі слова загалом.

«Ми не маємо права залишати без своєї прискіпливої уваги жодного такого факту, громадськість має знати про кожен крок міліції і влади, спрямований на вирішення кричущого порушення прав журналістів, як це має бути в цивілізованій державі», — заявили представники кіровоградських мас-медіа.

Учасники акції прийняли резолюцію, головні вимоги якої — провести оперативне, повне й неупереджене розслідування жорстокого побиття журналістки Тетяни Чорновол, притягнути до відповідальності винних та поновити розслідування побиття журналістів, що мало місце в Новоархангельську на Кіровоградщині.

Свою акцію журналісти продовжили під стінами обласного управління МВС. Його начальникові передали резолюцію зібрання.

Кіровоградська область.

На знімку: кіровоградські журналісти за свої професійні і громадянські права.

 

Фото автора.