Рада Всенародного об’єднання «Майдан» закликала вийти на Майдан Незалежності в неділю 29 грудня, щоб продемонструвати нашу солідарність у боротьбі з терором. Шосте народне віче так і називатиметься «Солідарність проти терору».

Учора протестувальники пікетували МВС, вимагаючи відставки Віталія Захарченка з посади глави міліцейського відомства. «Події останнього місяця показали, що ви не здатні виконувати свої прямі обов’язки: найголовніше завдання і взагалі мета існування міліції в Україні — захист життя, здоров’я, прав і свобод громадян — вами провалені», — наголосили у своєму зверненні пікетувальники.

Провладні політики, у свою чергу, обурені безвідповідальністю опозиції, яка «не контролює процес і не здатна захистити своїх прихильників». Це — найполярніша теза з публічних реагувань на побиття Тетяни Чорновол опонентів Майдану. Звісно, до опозиції є багато претензій, але в даному разі ці звинувачення просто абсурдні. Протестувальне містечко в центрі столиці, до речі, найбезпечніше місце в Києві. А в опозиційних депутатів замало «багнетів», аби провести з майданної варти додому кожного учасника з тисяч добровольців. Між тим, влада й міліція як її невід’ємний атрибут на те й призначені, щоб забезпечити безпеку своїм громадянам (незалежно від їхніх політичних орієнтирів) на всій території держави. І, мабуть, не масові протести винні, що досі такої захищеності на притемнених вулицях і дорогах більшість з нас не відчула. Можливо, тому і вийшла на Майдан...

Кияни залишають телефони і адреси, де можуть оселитися активісти Євромайдану з інших міст.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.