Про це поінформувала начальник філії «Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Світлана Яківчик (на знімку), зосередивши свою увагу на питаннях обслуговування ВПО, роботи мобільних офісів тощо.

Термін дії карток ВПО подовжено до 1 листопада 2020 року

— На сьогодні в Донецькій області налічується 274 тисячі отримувачів пенсій — внутрішньо переміщених осіб, і залишки на їхніх рахунках становлять понад два мільярди гривень, — сказала Світлана Яківчик. — Пенсійні виплати внутрішньо переміщених осіб зараховуються на карткові рахунки вчасно й без затримок. Отже, хочу заспокоїти всіх, що кошти лежать на рахунках і чекають клієнтів.

Нині 112 тисяч внутрішньо переміщених осіб з різних причин не отримали в Ощадбанку платіжні картки. Ці картки зберігаються у відділеннях банку, термін дії їх подовжено, і клієнти матимуть змогу ними скористатись.

Згідно з рішенням АТ «Ощадбанк», картки внутрішньо переміщених осіб, термін дії яких закінчився з березня по вересень, не будуть блокуватись до 1 листопада 2020 року.

Водночас термін дії карток подовжено тільки за тарифним пакетом «Мій рахунок. Мігрант», який відкривається лише внутрішньо переміщеним особам. За іншими тарифними пакетами строк дії карток після 30 вересня не подовжуватиметься, і клієнтам потрібно звернутись до банку для отримання нової картки. Для того щоб дізнатись, за яким тарифом відкрита ваша платіжна картка, слід звернутися до контакт-центру банку за телефоном
0-800-210-800 для отримання консультації.

Надання послуг поблизу лінії розмежування відбувається без змін

— На КППВ «Новотроїцьке» продовжують працювати мобільні підрозділи, — зазначила Світлана Яківчик. — Мешканцям також надають банківські послуги 23 установи, розташовані поблизу лінії розмежування. Додатково встановлено ще один банкомат у прифронтовій Авдіївці, а в подальшому передбачено встановлення ще одного банкомата в селищі Зайцеве.

Крім того, банк продовжує здійснювати банківське обслуговування населення за допомогою пересувного мобільного підрозділу на базі автомобіля «КрАЗ». Графік виїзного банківського обслуговування формується на підставі заявок, поданих органами місцевого самоврядування, та узгоджується з керівництвом військово-цивільної адміністрації області. Цей графік щотижня коригується  залежно від потреб мешканців населених пунктів Донецької області.

Триває режим «карантинних» пільг

— З 4 вересня Ощадбанком не нараховуються штрафи та пені всім позичальникам, які користуються кредитними коштами, як фізичним, так і юридичним особам, за прострочення кредиту, — повідомила начальник філії «Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк». — Також в Ощадбанку продовжує діяти програма реструктуризації для клієнтів, які зазнали тимчасових фінансових труднощів у зв’язку з карантинними обмеженнями і повідомили Ощадбанк про ці обставини. Для таких клієнтів розглядається відтермінування до шести місяців сплати тіла кредиту, але відсотки за кредитом клієнти повинні сплачувати. Продовжує діяти акція для клієнтів, які користуються послугами еквайрингу (в пріоритеті аптеки, лікарні, продуктові магазини). Ці клієнти до 1 грудня можуть не сплачувати послуги за оренду платіжних терміналів, але для участі в акції їм потрібно звернутися до відділення банку чи обслуговуючого менеджера.

Укотре закликаю всіх клієнтів Ощадбанку користуватись онлайн-послугами додатку 24/7 — сплачувати комунальні послуги, робити перекази з картки на картку, здійснювати обмін валюти, відкривати депозити, погашати кредитну заборгованість, поповнювати мобільний телефон, а також розраховуватись платіжною карткою в торговельній мережі. Це зменшує обсяги користування готівкою та створює більше зручностей для клієнта.

Наголошую, що у разі відкриття та поновлення роботи КПВВ в Донецькій області в режимі, що діяв до карантину, Ощадбанк готовий обслуговувати на Донеччині до 10 тисяч осіб на день, а загалом за місяць ми зможемо відновити обслуговування усіх внутрішньо переміщених осіб.

Донецька область.

Фото автора.