Одужали 3 044 пацієнти, померло 113 осіб — обидва показники є рекордними за весь час пандемії.

Традиційними лідерами за темпом поширення коронавірусної хвороби залишаються місто Київ (462), Харківська область (446), Житомирська (376), Львівська (289) та Дніпропетровська області (285).

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій у понеділок заявив, що Україна змушена буде повернутись до жорсткого карантину, якщо щоденний показник захворюваності становитиме понад 9,5 тисячі. Це буде критично для медичної системи та негативно вплине на економіку, додав він.

Під час онлайн-брифінгу голова КМДА Віталій Кличко повідомив про самостійну підготовку владою столиці додаткових ліжко-місць для лікування хворих на COVID-19. Зокрема, він зазначив, що кошти на обладнання відділень виділяються з резервного фонду міста.

За даними МОЗУ, станом на вівторок загальна заповненість лікарень пацієнтами із підтвердженими та підозрілими випадками становить 68,4%. Найгірша ситуація спостерігається в Донецькій та Луганській областях, де заклади медичної допомоги заповнені на 100%.

За словами головного інфекціоніста України Ольги Голубовської, країна ще не досягла піку захворюваності. «Ми на межі колапсу — це вже абсолютний факт. З листопада по січень будуть такі піки, що всі миттєво прозріють», — прокоментувала вона ситуацію.