У жовтні лікарям виплатять додатково по 15 тисяч гривень, медичним сестрам — 10 тисяч, а молодшому медперсоналу по вісім тисяч гривень.

Таке рішення ухвалено на позачерговій сесії міськради, де розглянуто питання про невідкладні заходи у зв’язку з другою хвилею поширення епідемії коронавірусу. Пропозицію про запровадження стимулів вніс міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Влада сподівається, що це дасть змогу забезпечити медзаклади «ковідними» бригадами. У місті залишаються вакантними 16 посад лікарів, 14 — медсестер, 19 — молодшого медичного персоналу.

За словами міського голови, у жовтні, з урахуванням муніципальної надбавки, лікарю вищої категорії нарахують зарплату у сумі 42 764 грн, молодому лікарю-спеціалісту — 36 995 грн, медсестрі з вищою категорією — 31 405 грн, без категорії — 28 877 грн, молодшому медперсоналу — 25 627 грн.

Депутати проголосували також за виділення коштів на розширення ліжкового фонду, придбання обладнання та засобів для захисту медичних працівників. Загалом на заходи з боротьби з епідемією коронавірусної інфекції на нинішньому етапі передбачено 83 мільйони гривень.

Вінниця.