55-річний Василь Ченько, інженер Міжгірського лісгоспу, — палкий прихильник азартного «тихого полювання». Щоправда, через службові навантаження та домашні клопоти не завжди випадає нагода помандрувати в лісові масиви за грибними трофеями.
Зважаючи на це, вирішив обзавестися домашніми грибами. У викинутій на подвір’я ванні поставив кілька пеньків. На них, замовивши поштою міцелій грибів, успішно вирощує гливи сірі, що вважаються надзвичайно корисними і смачними за вмістом вітамінів і мінералів. І плодоносять нівроку — не встигне зрізати із стовбурів капелюшки, як швидко з’являється новий урожай.
Дружина Людмила Михайлівна, за фахом педагог, з глив готує делікатесні супи, ароматні соуси, смажить, маринує, тушкує... Зазвичай домашня грибниця родить з липня по жовтень, але, за словами Василя Васильовича, якщо ванну занести у тепле підвальне приміщення, то час плодоношення можна продовжити. Тобто і взимку можна смакувати свіжими грибами.
Міжгір’я Закарпатської області.
Фото автора.