До парламентської бібліотеки в жовтні надійшов «Цивільний кодекс для Східної Галіції 1797 р.» (перекл. з лат. А. Гужви; за ред. В. Зубара, О. Кутателадзе). Третє, ви-правлене, видання містить його повний латинський текст з паралельним пере-кладом на українську мову та коментарями провідних науковців України та Австрії. Пам’ятка стала однією з перших кодифікацій приватного права на території не тільки українських земель у складі Габсбурзької монархії, а й Європи та світу.

Ще, як повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України, можна ознайомитися з виданням «Мудрість порівняльного правознавства: збірник статей» (Батлер У.Е.). До збірника ввійшли праці заслуженого професора Лондонського університету, присвячені ідентифікації і розвитку права України, інших пострадянських і постсоціалістичних держав, теорії й історії порівняльного правознавства, порівняльного міжнародного права та історії міжнародного права, а також інтерв’ю У.Е. Батлера, вибрана бібліографія його праць і статті колег, які аналізують його внесок у розвиток юридичної науки.

Серед новинок — «Людський розвиток в Україні: пріоритети розвитку сільських поселень у контексті децентралізації управління» (за ред. Е.М. Лібанової). У монографії розкрито методологічні та методичні засади дослідження процесів розвитку поселень в умовах адміністративно-територіальної реформи з обґрунтуванням концептуальних засад їх пріоритизації. Здійснено прогнозні оцінки щодо перспектив розвитку сільських поселень різної людності в Україні залежно від темпів адміністративно-територіальних змін у країні.