Політики мають докласти всіх зусиль до забезпечення цілісності країни. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, вітаючи у вівторок апарат Верховної Ради України з Новорічними і Різдвяними святами.

«Нам, політикам, треба все зробити, щоб забезпечити цілісність країни, знайти моменти, які нас об’єднають, — сказав Володимир Рибак. — 2014 рік буде дуже насиченим політично, але всі ми повинні зрозуміти, що краще майбутнє — не на майданах, краще майбутнє — на працюючих підприємствах, ланах, у студентських аудиторіях».

 Керівник парламенту зазначив, що нинішній рік «був дуже непростим». Він проаналізував роботу Верховної Ради, зауваживши, що склад депутатського корпусу оновився на дві третини, у парламенті з’явилися представники двох нових політичних сил. До того ж Володимир Рибак сказав, що деякі народні обранці й досі не зрозуміли, що Верховна Рада є «вищим законодавчим органом, а не мітингом», наголосивши, що український парламент у своїй діяльності має бути європейським.

Водночас Голова Верховної Ради підкреслив, що саме парламент сьомого скликання ухвалив низку євроінтеграційних законів, підготував підґрунтя для запровадження в Україні європейських стандартів життя.

Голова Верховної Ради заявив, що євроінтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики України. Володимир Рибак наголосив на важливості підтримки і подальшого розвитку економічних відносин і дружніх стосунків з Росією.

Керівник парламенту висловився за необхідність продовження переговорів між більшістю та опозицією для нормалізації роботи Верховної Ради.

Тому політичні сили, на переконання Володимира Рибака, повинні домовлятися та досягати компромісів.

Голова Верховної Ради наголосив, що співробітники апарату мають і надалі забезпечувати роботу парламенту на високому рівні. «Народні депутати мають об’єднатися, поклавши в основу цього об’єднання покращення життя наших виборців, — сказав він. — Я вірю, що парламент буде працювати».

Володимир Рибак побажав присутнім миру, спокою і злагоди у сім’ях, висловивши сподівання, що завдяки спільним зусиллям депутатського корпусу і співробітників апарату життя в Україні стане краще.

Прес-служба Верховної Ради України.

ДОСЛІВНО 

Голова Верховної Ради Володимир Рибак:

«Україна — багата держава, і депутатам треба приймати закони на виконання передвиборних програм, закони, які спрямовані на покращення життя людей».

На знімку: щедрівки і вітання від ансамблю народної музики «Будьмо!» Київського коледжу культури і мистецтв.