Учора Президент України Віктор Янукович провів зустріч із першим заступником, який виконує обов’язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолієм Голубченком та заступником Київського міського голови — секретарем Київради Галиною Герегою (на знімку). Під час зустрічі було обговорено питання виплат заробітної плати працівникам бюджетної сфери Києва.
«Ми вийдемо з цієї ситуації. Заспокойте керівників підприємств, хто займається й несе відповідальність за своєчасні виплати. Ми зробимо все, щоб ці виплати були зроблені своєчасно. Незважаючи на перешкоди, які є, ми зобов’язані це питання вирішити», — сказав глава держави, повідомляє його прес-служба.
Після завершення зустрічі заступник Київського міського голови — секретар Київради Галина Герега підкреслила, що на засідання Київради у вівторок було заплановано розгляд п’яти дуже важливих соціальних питань щодо змін до бюджету і програми соціально-економічного розвитку, які стосувалися виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, транспортникам, а також надбавки вчителям і працівникам медичної галузі.
«Не вдалося нам провести ці питання тому, що представники від опозиційних сил нам зірвали пленарне засідання. Я вимушена була його закрити. Ми розглянули тільки перше питання порядку денного», — сказала секретар Київради.
«Ми б’ємо тривогу і вимушені були звернутися до Президента України. Він дуже оперативно відреагував, за що ми йому вдячні», — зазначила вона. «Під час зустрічі ми обговорювали питання, як можна буде ці надбавки і заробітні плати виплатити, тому що до цього дня ми саме такі бюджетні питання вирішували лише прийняттям рішення на сесії Київської міської ради», — додала Г. Герега.
«Президент нас підтримує, безперечно, тому що кияни не можуть бути заручниками політичної ситуації», — наголосила секретар Київради.
За її словами, кожна політична сила має право на свої уподобання, але коли від цього страждають сотні тисяч киян, це не є справедливим по відношенню до них. «Напередодні свят ці люди тих святих професій, які працюють, які виховують наше підростаюче покоління, — вони не мають бути обмежені у своїх правах. І Президент дав доручення Кабінету Міністрів, Прем’єр-міністру, щоб вирішити питання саме з цими соціальними виплатами», — повідомила Г. Герега.
Водночас перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко зазначив, що зрив засідання Київради став причиною зустрічі з главою держави. «Ми проініціювали і попросили зустрітися, і Президент так оперативно відреагував, що дає нам можливість все-таки завершити вирішення цього дуже важливого питання», — сказав А. Голубченко.
Він повідомив, що завдяки дорученням Президента влада не допустить невиплат киянам.
Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).