Працює Чернівецька міська територіальна виборча комісія.

Як повідомив керівник штабу кандидата на міського голову Чернівців Руслан Рохов, ними подано заяву до ЦВК щодо підозрілої бездіяльності Чернівецької міської територіальної виборчої комісії.

«Єдина Альтернатива» вимагає терміново сформувати новий склад ТВК. Річ у тім, що у США голоси виборців на президентських перегонах перерахували за п’ять днів, а в Чернівцях, де проживають 250 тисяч, а явка не перевищила 45 відсотків, рахують бюлетені вже 16-й день поспіль.

«Чернівецька міська ТВК під впливом зацікавлених сторін продовжує бездіяти вже 16-й день. Замість того, щоб сконцентруватись на підрахунку голосів, низка партій провела заміни своїх членів ТВК, у тому числі, поміняли голову. Деякі люди є явно заангажованими, процес встановлення волевиявлення чернівчан затягується настільки безцеремонно, що складається думка, ніби ця ТВК не має наміру оголошувати результат місцевих виборів», — наголосив Руслан Рохов.

Крім того, через штучне і підозріле затягування підрахунку голосів під стінами чернівецької ТВК виник стихійний мітинг з числа кандидатів та обуреної громадськості. Люди вимагають від право-
охоронних структур і ЦВК розібратися з ганебною ситуацією, штучно створеною тими, хто програє виборчі перегони, але не хоче втрачати доступ до влади в місті.

Якщо комісія «зламалася», ЦВК має її розпустити, переконані в «Єдиній Альтернативі». Оголосити результати виборів ТВК обіцяла ще 6 листопада. Тим часом координатор спостереження Громадянської мережі «Опора» за виборами в Чернівецькій області Богдан Старик заявив, що ТВК можуть розформувати, оскільки підрахунок триває довше, ніж цього вимагала ЦВК.

Фото Руслана РОХОВА.