На орендну плату — добірне зерно.

ТОВ «Ґудвеллі Україна» працює на території Івано-Франківщини вже 15 років та спеціалізується на тваринництві. Підприємство орендує на Прикарпатті 19 тисяч гектарів землі, на якій вирощують зернові культури для приготування кормів для свиней. Чесні та прозорі відносини із пайовиками-власниками земельних ділянок — завжди в пріоритеті компанії. Адже пайовик — це передусім партнер, з яким треба відкрито будувати відносини, виконувати зазначені в укладених договорах оренди домовленості.

Від початку заснування «Ґудвеллі Україна» вирізнялася вчасним розрахунком за орендовані землі та постійно працює над тим, щоб організувати цей процес якомога комфортніше для пайовиків. Виплату орендної плати тут здійснюють двічі на рік: у грошовій формі — навесні, у натуральній — восени.

«Цей сільськогосподарський сезон був непростим для всіх, і для нашого відділу зокрема, — розповідає Галина Костецька, керівник земельного відділу компанії «Ґудвеллі Україна». — Виплата орендної плати в грошовій формі пройшла згідно із запланованим графіком. А восени під час дії пов’язаних із     COVID-19 карантинних обмежень ми вжили всіх необхідних заходів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та дотримання соціальної дистанції під час видачі орендної плати зерном пшениці. На жаль, цьогоріч урожай був не дуже добрим, однак, ми повністю виконали наші зобов’язання перед пайовиками».

Спільними зусиллями та злагодженою роботою земельного відділу, бухгалтерії, відділів рослинництва, тваринництва, безпеки в компанії провели видачу орендної плати на високому організаційному рівні. Завершили цей процес на два тижні швидше, ніж торік. Процес пройшов навіть ефективніше, і тривав 39 робочих днів. Загалом видали   3 688 т озимої пшениці в 60 селах. Це виконання 8 661 договору оренди для 5 316 власників земельних ділянок на 6447,26 га оренди землі.

«Співпрацюємо із «Ґудвеллі» від початку створення компанії, — відгукується про видачу пайової плати Емілія Владика, жителька села Довпотів Калуського району. — Люди задоволені, бо зерно розфасоване у 25-кілограмові мішки, а це зручно.

Самі розумієте, що в нас усі мають підсобні господарства, і прибуток у коморі зайвим ніколи не буває. Молотимо пшеницю на борошно, використовуємо як корм для птиці та як посівний матеріал».

Проте під час укладення нового договору, переоформлення спадщини більшість людей обирають грошову форму розрахунків за орендовані частки-паї, оскільки це зручніше насамперед для тих, хто мешкає в містах. Адже можна швидко отримати картковий рахунок та орендну плату навіть удома. Цьогоріч компанія започаткувала спільний із Райфайзен Банк Аваль проект, у якому кожному орендодавцю оформлено «картку пайовика», що дозволяє миттєво мати кошти одразу після їх перерахування.

Отож працюють аграрії з упевненістю в перспективу своєї справи. Неабиякою підтримкою у трудових буднях є довіра людей. Така співпраця взаємовигідна.

Людмила СТРАЖНИК (за інформацією прес-служби ТОВ «Ґудвеллі Україна»).

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ТОВ «Ґудвеллі Україна».