У ЦВК повідомили, що Чернівецький тервиборчком порушив виборче законодавство, вирішивши перерахувати голоси на 40 дільницях. З якою метою — ще треба з’ясувати.

Тим часом політики звинувачують на брифінгах ТВК у намаганні фальсифікувати результати на користь окремих політсил. Перерахунок голосів на 40 дільницях буцімто затівався саме з цією метою. Та ЦВК поставила крапку в безкінечній епопеї підрахунків та перерахунків Чернівецької ТВК.

Протягом доби тервиборчком зобов’язали встановити підсумки голосування з виборів депутатів Чернівецьких обласної та районної рад, а також результати виборів депутатів Чернівецької міської ради та результати голосування на виборах Чернівецького міського голови.

Чернівчан цікавить, чи збігатимуться дані підрахунків з екзит-полами, які між собою майже не різнилися.

За ними на виборах міського голови Чернівців Роман Клічук набрав 29,13 відсотка голосів, Віталій Михайлішин — 21,43, Олексій Каспрук — 17,94.

Між партіями на виборах до міськради голоси розподілилися так: «Єдина Альтернатива» — 22,6 відсотка, «Слуга народу» — 13,0, Команда Михайлішина — 11,2, «Європейська солідарність» — 10,6, «Пропозиція» — 9,7, Громадський рух «Народний контроль» — 5,6, «Батьківщина» — 4,9, Опозиційна платформа — За життя — 3,6 від-
сотка.

Чернівецька область.