Місце проведення покликано символізувати спрямованість депутатського корпусу на консолідацію, патріотизм і — незалежно від партійної приналежності — спільно працювати на розвиток громади.

Голова міської територіальної виборчої комісії Андрій Дзюбак поінформував про результати виборів голови Тячівської міської об’єднаної територіальної громади і депутатів та про визнання їхніх повноважень.

Констатовано, що перемогу на посаду очільника міської ОТГ з найбільшим числом голосів виборців здобув чинний міський голова Іван Ковач. Відтак голова і депутати склали присягу. Вони зобов’язалися гідно представляти своїх виборців, обстоювати їхні права і свободи, дбати про розвиток об’єднаної громади, додержуватися Конституції і законів України, статуту Тячівської міської ОТГ, сумлінно виконувати свої обов’язки.

Іван Ковач зазначив, що налаштований на змістовну і прозору, результативну й послідовну роботу з усіма депутатами, серед яких чимало молодих і таких, котрі отримують мандат уже вчетверте, а деякі обиралися депутатами районної та обласної рад.

Далі розглянуто організаційні питання. Таємним голосуванням секретарем міської ради одноголосно обрано Івана Крічфалушія. Першим заступником міського голови сесія затвердила Владислава Братюка, за-ступником — Тіберія Мийсароша, керуючою справами виконкому — Ольгу Решетар. Утворено п’ять постійних депутатських комісій. Старостами сіл Тячівської міської об’єднаної територіальної громади стали: села Руське Поле — Діана Чулей, сіл Лази та Округла — Іван Манзюк, виконувачкою обов’язків старости села Тячівка — Андріана Мула.

Також депутати виділили 100 тисяч гривень районній лікарні на придбання кисневої станції і стільки ж — на медикаменти для окремих груп населення. Розподілили субвенцію на придбання дезінфікуючих засобів для шкіл і дитсадків тощо.

Закарпатська область.

Фото надано міською ОТГ.