Нагороду їй вручив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко (на знімку).

Вона очолює одне з найпотужніших господарств у Західній Україні, що вирощує насіннєву картоплю. Елітне насіння завозять з Європи, вирощують його на 50 гектарах.

— Фактично це наш сімейний бізнес, — каже Любов Іларіонівна. — Адже до нього долучені мій чоловік Генрі Біренс та батько Іларіон Михайлович Могильчук. Тож ця відзнака Міністерства і їхня відзнака. Бо ми працюємо гуртом. Вирощуємо елітне насіння, його купують у нас великими і малими партіями фермери з усієї України.

До речі, у «Яловицьких технологіях» працює ще п’ятнадцять постійних працівників, залучають також сезонних робітників із п’яти довколишніх сіл. За словами Любові Зинер, знайшли вони спільну мову з керівниками Ярославицької ОТГ Млинівського району, на території якої господарюють. Охоче відгукуються на те, щоб допомогти продуктами бійцям, які воюють на сході і для яких мешканці ОТГ збирали і переправляли гуманітарні вантажі. Так само допомогли картоплею лікарні.

Допомагають продуктами (адже фермерська сім’я вирощує ще й гречку, цибулю, зернові) і місцевому Ярославицькому ліцею. А нещодавно придбали і подарували закладу плазмовий телевізор.

Передплатили фермери і парламентську газету «Голос України» для бійців, які проходять реабілітацію у Рівненському госпіталі ветеранів війни, що у селищі Клевань Рівненського району. Вони залюбки читають матеріали сторінок, що присвячені нашій армії.

Фото надане прес-службою РОДА.