Геннадій Глухманюк (на знімку), новообраний голова Могилів-Подільської міської ОТГ, переміг свого конкурента Петра Бровка з різницею у 23 голоси. Нога в ногу йшли до самого фінішу. Пан Бровко очолював громаду прикордонного з Молдовою міста протягом двадцяти років. Мав шанси залишитися й надалі у кріслі міського голови. Скрупульозний перерахунок голосів на окремих дільницях засвідчив, що за нього віддали трохи менше голосів.

Геннадій Глухманюк — місцевий підприємець, власник мережі магазинів будівельних матеріалів і продовольчих товарів. Його батько керував одним із тутешніх підприємств. До речі, на попередніх виборах Глухманюк теж виставляв свою кандидатуру на посаду очільника міської громади. Припинити участь у кампанії змусили обставини. Як розповідають у місті, спершу чоловікові спалили авто, потім погрожували йому і сім’ї.

Не дивно, що на нинішніх виборах було вжито посилені заходи безпеки. За словами одного з містян, вулиці патрулювала Нацгвардія. Озброєні гвардійці постійно чергували на вході до міської виборчої комісії. Документацію з міської виборчої комісії доставляли до Вінниці на спецавтомобілі з озброєною охороною Могилівчани перші в області провели сесію новообраної ради. Враженнями від її роботи поділилася наша колега, керівник комунального підприємства «Телерадіокомпанія «Краяни» Тетяна Фоменко.

За її словами, склад депутатського корпусу оновився повністю. Співрозмовниця звернула увагу на те, що новий керівник громади на сесії був небагатослівний. Його виступ складався з чотирьох чи п’яти речень. До того ж одне з них містило слова подяки виборчій комісії за роботу.

Після складання присяги вірно служити громаді й Україні пан Глухманюк повідомив депутатам про своє головне завдання на нинішньому етапі — об’єднати депутатський корпус заради служіння громаді, незалежно від політичних поглядів. Об’єднання потрібно, щоб зосередити зусилля на вирішенні конкретних справ.

Таємним голосуванням на сесії обрали секретаря міськради. У бюлетені значилося одне прізвище — Тетяни Борисової. Вона економіст, до переходу в міськраду працювала на одному з місцевих підприємств. За неї проголосували 29 депутатів із 32 присутніх.

Першим заступником голови став Петро Безмещук. Раніше він очолював громаду у приміському селі Немія. Заступником обрали Михайла Слободянюка, який працював теж на посаді заступника голови районної ради.

Визначилися з керуючим справами міськради. На цій посаді працюватиме Володимир Вербовий, він був начальником відділу районного управління Держпродспоживслужби. Доброволець АТО. До речі, його дружина пані Оксана також обрана депутатом.

До складу ОТГ увійшло 14 населених пунктів. З дев’яти членів виконкому, п’ятеро представлятимуть сільських старост.

Найбільше в новообраній раді представників парії «Слуга народу» — 11.

Депутати від «Української стратегії Гройсмана» мають дев’ять місць. По чотири — представники від політичних сил «Європейська солідарність» Петра Порошенка і «Опозиційна платформа

— За життя». Від партії «За майбутнє» в раді три депутати. «Блок Юлії Тимошенко» має найменше порівняно з іншими — два депутати.

Вінницька область.

Фото надано Тетяною ФОМЕНКО.