Його суперник, висуванець «Європейської солідарності» Вадим Акпєров, відстав від лідера на понад 20 відсотків голосів. Він визнав поразку та привітав колегу з переобранням на наступний термін.

Повторне голосування в Сумах відбулось за умов рекордно низької явки. Вона трохи перевищила 19 відсотків і виявилась найменшою із зафіксованих в Україні 15 листопада. Тим часом остання загальноукраїнська явка на вибори була найнижчою за всі роки незалежності, не кажучи вже про попередні періоди.

Завершилися вибори голови і в другому найбільшому місті області — Конотопі. Олександр Луговий, котрий переміг там ще 25 жовтня, вже ніколи не приступить до виконання посадових обов’язків. У 53-річному віці він помер у столичній лікарні від ускладнень, спричинених коронавірусом. Це вже третій новообраний міський голова в Україні, котрий цими днями пішов із життя, не провівши установочної сесії новообраної міськради. Раніше зі своїми очільниками попрощались жителі Борисполя Київської області та Новгород-Сіверського на Чернігівщині.

У Конотопі у зв’язку зі смертю Олександра Лугового оголосили жалобу. Містом поки що залишається керувати його нинішній очільник Артем Семеніхін. На виборах 25 жовтня він отримав другий результат, відставши від лідера лише на 1074 голоси.

Містяни вже готуються до нових виборів, які очікуються в Конотопі в січні. «Однак може бути все, — коментує ситуацію А. Семеніхін. — Наразі чекаємо роз’яснень від Центральної виборчої комісії».

Тим часом переобраний міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що місцеві меценати вже зібрали 200 тисяч гривень на пам’ятник Степану Бандері, який встановлять у Конотопі. 

Р. Марцінків домовився про це з А. Семеніхіним ще в січні нинішнього року. Міські голови — однопартійці, обидва члени ВО «Свобода», тож вирішили відкрити біля кордону з Росією «найсхідніший» у нашій державі пам’ятник найвідомішому українському націоналісту.

Навіть якщо Артем Семеніхін не буде очолювати Конотоп, цей проєкт із 99-відсотковою вірогідністю реалізують. У новообраній Конотопській міськраді найбільшу фракцію матиме ВО «Свобода»: із 38 мандатів націоналісти вибороли 11. На другому місці — «ОПЗЖ» (8 депутатів), на третьому — партія «Слуга народу», яка провела до міськради 6 депутатів.

Сумська область.