Налагодити контакти між представниками влади та громадськими активістами із Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська — таке завдання покликаний вирішити масштабний проект, що його реалізують Запорізька облдержадміністрація і Об’єднання громадських організацій Запоріжжя за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Як розповіли в ОДА, в рамках тримісячного проекту заплановано кілька заходів. Так, у жовтні вже відбулися «Коннект-форум громади та влади», а також інтенсив для фахівців з комунікацій. До «Коннект-форуму» долучилися представники профільних департаментів та установ ОДА, Запорізької, Мелітопольської і Бердянської міських рад, а також працівники й волонтери громадських організацій, благодійних фондів і студентських рад навчальних закладів із цих міст.

«Учасники дістали можливість відвідати тематичні лекції та дискусії. Зокрема, говорили про ефективне партнерство для суспільних змін, дієву співпрацю із владою, стратегічні комунікації для громадських організацій і державних структур. Крім того, обговорювали досвід створення коаліцій громадських організацій і ділилися успішними прикладами реалізованих проектів у партнерстві громадських організацій та органів місцевого самоврядування», — зазначають в адміністрації.

Учасники дводенного тренінгу «Інтенсив для фахівців зі зв’язків» дізналися про використання як інструментів комунікації соціальних мереж і офлайн-заходів. Їм розповіли про значення брендів і піару для державних структур та громадських організацій. А також про комунікаційну стратегію і про те, чи можна без неї обійтися. Навчили, як створювати креативні ідеї і працювати з негативом. «Набуті знання допоможуть фахівцям ефективніше працювати з цільовими аудиторіями в рамках впровадження своїх ініціатив», — вважають учасники проекту.

А зараз перейшли до конкурсу грантів для реалізації спільних ідей держструктур і громадських організацій. Фінансову підтримку одержать десять ініціатив із Запоріжжя, Мелітополя і Бердянська. Розмір гранту — до десяти тисяч гривень на кожну ініціативу. «Передбачається, що ідеї проектів будуть громадсько корисними, залучатимуть до роботи місцеве самоврядування і активістів та будуть реалізовані до кінця року», — наголошують організатори.

У рамках проекту також заплановано зйомки навчального відео для активістів про перші кроки до співробітництва з владою та інформаційна кампанія в соціальних мережах. На думку організаторів і учасників, проект має стати початком тісного співробітництва й зможе мотивувати представників громадських організацій та державних установ реалізовувати більше спільних проектів і будувати стале партнерство задля розвитку регіону.

Фото прес-служби Запорізької ОДА.