П’ятнадцять років виповнюється наступного року міжнародній громадській організації «Земляцтво Придніпров’я». Сьогодні до цього потужного об’єднання входять понад п’ятсот вихідців із Дніпропетровщини, які своєю метою поставили надання практичної допомоги в реалізації соціально-економічних завдань області й посиленні її іміджу в Україні й за рубежем.

Земляцтво відіграє велику роль у підтримці тісного зв’язку місцевих органів влади з тими, хто своїми справами прославив край і зробив великий внесок у розвиток регіону, а сьогодні живе й працює за його межами. Серед його членів — десятки діючих народних депутатів, керівники держави та регіону, відомі діячі культури та мистецтва, спортсмени, лікарі та педагоги, а також багато тих, кому небайдужа доля своєї малої Батьківщини.

Співпраця громадської організації, обласної держадміністрації та обласної ради базується на основі прийнятого спільного Меморандуму й безпосередньої спільної участі членів земляцтва та керівництва області в проведенні заходів у регіоні й у країні. «Прикладом цього можуть служити конкретні заходи щодо організації та проведення виставок досягнень Дніпропетровщини в Києві, святкування знаменних дат, благодійних акцій, спрямованих на підтримку дітей-сиріт, ветеранів війни та праці», — розповіли кореспондентові «Голосу України» у земляцтві.

Новий імпульс в активізації роботи організація отримала завдяки увазі й особистій участі в її діяльності віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Завдання та шляхи поліпшення взаємодії з центральними і регіональними органами влади він означив на загальних зборах організації ще торік у лютому.

У зборах узяли участь відомі земляки Валентина Шевченко і Валерій Пустовойтенко, керівники області Євген Удод і Дмитро Колєсніков, народні депутати з різних фракцій Верховної Ради — вихідці з регіону, які ввійшли до створеного міжфракційного об’єднання «За рідну Дніпропетровщину», очолюваного В’ячеславом Задорожнім. До слова, на цих зборах його обрали головою земляцтва.

«Сьогодні розширюються зв’язки з нашими земляками за рубежем, — зазначають в організації. — Наприкінці жовтня підписано угоду з московськими побратимами — об’єднанням «Днепряне». Під час візиту української делегації було проведено зустрічі з відомими людьми: Героями Радянського Союзу, олімпійськими чемпіонами, діячами науки і культури, котрі нині мешкають у Росії».

Багато нових справ заплановано на наступний рік, в якому земляцтво відзначатиме своє п’ятнадцятиріччя. Активна участь народних депутатів, співробітників різних центральних органів України та керівництва області в його діяльності багато в чому сприяє розширенню поля діяльності організації й підвищенню її ефективності. Використання досвіду ветеранів-земляків і надалі сприятиме зміцненню зв’язків поколінь і створенню заслуженого іміджу Дніпропетровщині в Україні та за її межами.

 

Правління «Земляцтва Придніпров’я» і міжфракційне об’єднання народних депутатів «За рідну Дніпропетровщину» вітає всіх земляків з Новим роком і Різдвом Христовим і бажає кожному здоров’я й добробуту, сил для роботи на благо нашої Батьківщини.