Вирощувати картоплю, не закопуючи її в землю, без внесення хімікатів і водночас добитися збільшення розмірів бульби в десятки разів. Такі результати дали розробки дніпропетровського школяра, члена Малої академії наук України Богдана Жука.
П’ять років тому юний учений зацікавився використанням органічних добрив для вирощування кімнатних рослин. Потім на бабусиній ділянці випробував такий метод органічного землеробства, як мульчування: укриття землі природною органікою — листям, соломою. Ці методи використовували й раніше (але лише аматори) й науково не перевіряли.
— Картоплю не закопують у землю, вона лежить на поверхні ґрунту, — ознайомив із суттю методу Богдан. — Завдяки цьому структура не руйнується і ґрунт відновлюється. Її встеляють природною органікою товщиною не менш як двадцять сантиметрів. Картопля перебуває між цією підстилкою і землею. 
Юний учений зазначає, що за нинішніх методів вирощування сільгоспкультур земля дуже виснажується, а це призводить до неврожаю й дефіциту продуктів. А картопля, вирощена з використанням мульчування, більша. До того ж значно зростає її врожайність.
— У нас були контрольна та експериментальна ділянки, на яких ми протягом трьох років здійснювали цей експеримент, — розповів Богдан. — За перший рік урожайність картоплі збільшилася вдвічі, на другий рік — учетверо, а на четвертий рік розмір бульби збільшився в сорок разів.
Молодий учений і його сподвижники взяли несприятливу для вирощування земельну ділянку в шість соток неподалік від Дніпропетровська. Також заклали кілька ділянок розміром в один гектар у Дніпропетровській, Волинській і Львівської областях.