136 тисяч гривень штрафу і пені доведеться сплатити за рішенням суду дніпропетровському ТОВ «М’ясокомбінат «Дніпро». Такі санкції було накладено на нього обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України за введення споживачів в оману. Про це кореспондентові «Голосу України» повідомили в самому тервідділенні.
Ще у квітні минулого року антимонопольники виявили, що розміщений на упаковці вареної ковбаси напис «Ласунка з вершками» ТМ «Покровський двір», м’яко кажучи, не відповідає дійсності. Адже у складі ковбаси, як випливає з інформації на етикетці, вершки не присутні в жодному вигляді. Таке поширення інформації, що вводить в оману споживачів, і було визнано порушенням законодавства про захист від несумлінної конкуренції.
З такими висновками м’ясокомбінат погоджуватися не став і оскаржив рішення адміністративної колегії тервідділення в господарський суд області. Але там йому було відмовлено в задоволенні позовних вимог. Законність рішення антимонопольників підтвердили суди трьох інстанцій.
Керівництво підприємства подало заяву про відстрочку й розстрочку виконання рішення суду, але отримало відмову.