Уже вдруге Дмитро Шевчук отримує орден за безсмертний подвиг свого сина. Указом Президента України Віктора Януковича від 31.11.2013 року за мужність і героїзм, виявлені під час гасіння пожежі та рятування людей, начальника караулу самостійної державної пожежної частини №1 міста Івано-Франківська, старшого лейтенанта служби цивільного захисту Ігоря Шевчука нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно). Раніше пам’ять та вчинок юнака було вшановано орденом «Честь і слава».

Нагороду вручили 25 грудня під час засідання колегії облдержадміністрації директор департаменту персоналу Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Євсюков та голова ОДА Василь Чуднов.

Герой-пожежник родом із села Чернятин Городенківського району. Ігорю було всього 24 роки, коли він загинув під час гасіння пожежі 21 квітня 2012-го.

Його трагічна смерть стала непоправною втратою для батьків, друзів та колег. У сумну мить колектив управління ДСНС в області підтримав родину пожежника, зробивши все можливе, щоб хоч якось полегшити велике горе її втрати. Колеги організували поховання та відкрили банківський рахунок, на який надходила благодійна допомога.

На знак вшанування пам’яті про мужнього вогнеборця через рік після його трагічної смерті на буинку по вулиці Героїв-пожежників в обласному центрі було встановлено меморіальну дошку на його честь поруч із меморіальною дошкою загиблим колегам — Тарасу Бринецькому та Володимиру Заяцю (на знімку).

Батьки хлопця є частими гостями  місцевих рятувальників. Їх запрошують на міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті героїв-пожежників Чорнобиля та обласні змагання з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів управління, присвячені пам’яті тих, хто загинув під час виконання службових обов’язків, й на урочисті заходи з нагоди професійного свята — Дня рятувальника.

Івано-Франківська область.

 

Фото прес-служби ДСНС в області.