Тут встановили нові металопластикові вікна, двері та сантехніку, поклали облицювальну плитку, переобладнали палати, відремонтували їдальню та ординаторську. Крім того, для відділення також придбали нові меблі, матраци та постільну білизну.

Кошти на ремонт виділили з ініціативи депутатської групи обласної ради «Жінки за Житомирщину». Загалом на ремонтні роботи спрямували 850 тис. грн з обласного бюджету та 30 тис. від благодійників — давніх друзів онкогематологічного відділення, БО «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя».

За словами медичного директора лікарні Юрія Довгополого, головним завданням ремонтних робіт було забезпечення дотримання належного санітарного режиму у відділенні та дезінфекції всіх поверхонь. «Діти, які тут перебувають, з огляду на свою хворобу і лікування, яке їм призначають, мають ослаблений імунітет. Тут повинні бути поверхні, які миють і знезаражують, щоб створити майже стерильні умови», — наголосив він.

Щороку на Житомирщині вперше реєструється від 20 до 40 злоякісних новоутворень та хвороб крові в дітей. Онкогематологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні — єдине в регіоні, де лікують маленьких пацієнтів з такими патологіями.

Відділення розраховано на 10 онкологічних та 15 гематологічних ліжок. Як правило, за рік тут проходять лікування 500—600 дітей. Віднині їх перебування у відділенні стане значно комфортнішим.