Футбол. Наставник збірної України Михайло Фоменко назвав дату, на яку тренерський штаб планує перший 2014 року матч за участю його команди.
— На роль можливого суперника у контрольному поєдинку, який відбудеться 5 березня, є декілька кандидатів. Проте конкретики поки що не маємо, — розповів керманич нашої збірної кореспондентові «Голосу України».
На якому з варіантів зупинимося і де відбудеться матч, стане відомо пізніше. До березня переглядатимемо кандидатів. Тому визначимося з місцями, де базові клуби нашої збірної — «Дніпро», «Динамо» і «Шахтар» — проводитимуть підготовку до весняної частини сезону.
Спираючись на ці дані, а також на відомості про спаринг-партнерів, представники тренерського штабу і виїжджатимуть для збирання інформації.
Динамівці готуватимуться в Іспанії
Після матчу з «Рапідом», в якому «Динамо» вирішило завдання виходу до плей-оф Ліги Європи, гравцям команди було надано відпочинок тривалістю понад місяць. Знову разом вони зберуться 14 січня на своїй базі в Кончі-Заспі, де розпочнеться підготовка до другої частини сезону. На 15 і 16 січня заплановано медобстеження, а 18 січня — виліт на підготовчий збір до Іспанії. На півдні Піренеїв, в уподобаній останніми роками Марбельї, кияни тренуватимуться та зіграють контрольні матчі. Суперники та дати зустрічей визначаються.
До Києва підопічні Олега Блохіна повернуться 1 лютого. Потім кілька днів відпочиватимуть і — знову в дорогу. 5 лютого «Динамо» повернеться до Марбельї на другий тренувальний збір. Орієнтовно він триватиме до 17—18 лютого, після чого команда вирушить до Києва на матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти «Валенсії».
Щодо кадрових питань, то достроково повернувся з «Арсеналу» Артем Кравець. Динамівцям в осінній частині сезону не вистачало третього нападника, який би складав конкуренцію Мбокані та Ідейє.
У січні розпочнуть тренування в загальній групі Данило Сілва, Євген Селін та Денис Гармаш. Набере чинності контракт із воротарем Олександром Рибкою. У розпорядженні Блохіна буде понад два десятки добрих виконавців, кожен з яких розраховує на місце у стартовому складі. Це дуже важливо, враховуючи, що в першому матчі проти «Валенсії» через дискваліфікацію не зіграють Дьємерсі Мбокані та Андрій Ярмоленко.
Харків’янам потрібен Богданов?
«Металіст» спробує викупити контракт півоборонця київського «Динамо» Андрія Богданова. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів наставник слобожанського клубу Мирон Маркевич.
— Ми хочемо придбати Богданова. Либонь, ще і Степанюка з алчевської «Сталі». Цих виконавців нам хотілося б бачити в «Металісті», — заявив Мирон Богданович.
Димінський може відмовитися від фінансування «Карпат»
Якщо «Карпати» не матимуть інвестиційної привабливості, то з літа 2014 року Петро Димінський може припинити фінансування львівського клубу. Про це він заявив під час брифінгу на телеканалі ЗІК.
Димінський наголосив: щороку він вкладає в команду 5—6 мільйонів доларів, але вони йому не повертаються, і фактично це — дотаційне фінансування. Також він не має підтримки з боку місцевої влади, і клубу досі не передали 17 гектарів довкола стадіону «Україна».
Водночас Димінський заявив: навіть якщо він вкладе 100 мільйонів доларів у розвиток клубу, то вище п’ятого місця «Карпатам» не піднятися через ситуацію, яка склалася в українському футболі.