Так, на останньому засіданні ТКГ російська делегація підтримала план представників ОРДЛО, які вимагають змін до Конституції України, особливого статусу Донбасу й проведення місцевих виборів без контролю Києва над кордоном. Дотепер російська сторона блокує відкриття КПВВ і процес обміну утримуваних осіб. Крім того, проросійські військові формування продовжують грубо порушувати домовленості про всеосяжне припинення вогню, досягнуті 22 липня цього року у форматі переговорів «Україна — ОБСЄ — Росія». У зоні ООС почастішали обстріли українських позицій з боку окупаційних військ, у тому числі й із великокаліберного озброєння, зафіксовані випадки використання БПЛА для розвідки й проникнення ворожих ДРГ, попереджені спроби мінування позицій ЗСУ...

Очевидно, у зв’язку з такою дестабілізацією ситуації Рада нацбезпеки та оборони готує спеціальне засідання щодо ситуації на Донбасі. Про це повідомив журналістам Секретар РНБО Олексій Данилов, передає УНІАН. За його словами, «оцінка ситуації у Донецькій і Луганської областях, і що надалі нам треба робити для того, щоб настав мир» — основна тема цього засідання. Воно відбудеться «у прив’язці до того, що треба приймати ті або інші управлінські рішення», уточнив Данилов.

«Рішення Ради національної безпеки та оборони — це управлінські рішення, які інсталюються указом Президента, і вони мають далі бути обов’язковими для всіх для виконання», — нагадав Секретар РНБО.

Крім того у вівторок стало відомо про призначення спікера української делегації у ТКГ Олексія Арестовича позаштатним радником з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони глави Офісу Президента Андрія Єрмака. Його завдання — протидіяти фейкам, спотвореній інформації і безпідставним звинуваченням, а також координація позицій профільних відомств і напрацювання «єдиного голосу», інформує прес-служба Президента України. Глава ОП сподівається, що Арестович побудує конструктивну взаємодію з усіма представниками сектору безпеки та оборони України, йдеться у повідомленні.