Як розповіли «Голосу України» в прокуратурі області, 42-річний громадянин створив злочинну організацію. Спеціалізувалися на скоєнні тяжких і особливо тяжких злочинів.

«Позаторік на підставі підроблених документів зловмисники зареєстрували право власності на майно за приватним підприємством, засновником і директором якого є один із співучасників злочину. Підключивши ще майже 30 озброєних чоловіків, учасники групи захопили ринок, позбавили законного власника права користуватися майном, уклали договори оренди із суб’єктами підприємницької діяльності й отримували кошти по орендній платі», — кажуть у прокураті.

Щоб позбавити представників потерпілого можливості потрапити на територію ринку й проводити збори з орендарями, злочинці його цілодобово охороняли та погрожували підприємцям знищити їхнє майно в разі підписання договорів із законним власником.

«Шести членам злочинної організації повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених  ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206-2, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 206 і ч. 1 ст. 255-1 КК України (створення злочинної організації; протиправне заволодіння майном підприємства; протидія законній господарській діяльності, поширення злочинного впливу). Четверо з них затримано. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюється і решта осіб, причетних до діяльності злочинної організації», — додають правоохоронці.

Розслідуючи шлейф злочинів ОЗУ, у прокуратурі з’ясували таке. У головної лікарки однієї з медустанов міста, яка заразом була подругою організатора групи, склалися неприязні стосунки з одним громадянином. Та поскаржилася друзям-рейдерам. І тоді в серпні нинішнього року лідер ОЗУ зі спільником навідалися до цього громадянина на роботу. Його побили биткою і молотком. Вижити потерпілому вдалося лише завдяки оперативній медичній допомозі.

«Зловмисники підозрюються у завданні умисного тяжкого тілесного ушкодження людині (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України). Жінці повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255-3, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 121 КК України (звернення щодо застосування злочинного впливу, пособництво в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень)», — повідомляють у прокуратурі.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучено незареєстрованну зброю, патрони, холодну зброю, спеціальні засоби для завдання тілесних ушкоджень, кошти, документацію, пов’язану з діяльністю ринку, тощо. Нині досудове розслідування триває.

Фото прес-служби прокуратури Дніпропетровської області.