За час проведення бойових дій біля Сєверодонецька було ушкоджено два мости — через річку Борову в харківському напрямку і через Сіверський Донець у напрямку Лисичанська. Обидва мости перебувають на балансі сєверодонецької громади і на їх відбудову потрібен не один мільйон гривень. Як повідомив міський голова Валентин Казаков, сьогодні пріоритетним став ремонт мосту через річку Борову. Тут уже завершилася процедура обстеження його стану й готова проектна документація. Паралельно проводилася об’ємна робота з розбирання ушкодженої опори і самого мостового покриття. Залізобетонне заливання опори вже завершено. Після укладання балок перекриття можна буде приступити безпосередньо до монтажу мостового полотна. Міський голова звертає увагу на той факт, що практично всі роботи виконуються за попередньою оплатою. Допомогу надають підприємства як Сєверодонецька, так і Рубіжного. «Дуже хотілося б відкрити рух відновленим мостом до Дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників, який ми відзначаємо першого лютого», — зазначив Валентин Казаков.
Що стосується мосту у бік Лисичанська, то тут також виконано роботи з його обстеження, і фахівці, котрі мають відповідні ліцензії, готують кошторисно-проектну частину робіт. Складність у тім, що просвітна частина перекриттів понад 20 метрів, тому забезпеченню безпеки руху мостом приділяється особлива увага. Усі роботи будуть виконуватися тільки спеціалізованими підприємствами, пов’язаними з містобудуванням. Крім того, міська рада провела переговори з облавтодором щодо ремонтних робіт ще однієї лінії сполучення з Лисичанськом — лісодівським напрямком. Валентин Казаков має намір уладнати всі відомчі й адміністративно-територіальні розбіжності та відновити нормальний рух у цей бік. Тим паче що одержав підтримку від глави Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.
Також у Сєверодонецьку запрацювало підприємство «Азот». Про це повідомив Геннадій Москаль. Обласна влада знайшла спосіб допомогти «Азоту» розв’язати проблему електропостачання, не зачіпаючи інтереси населення. «Важко йшов процес, — зізнався Г. Москаль, — але перший результат радує. Уже до кінця дня мінеральні добрива, випущені сьогодні, будуть відвантажуватися споживачам за укладеними раніше контрактами. Вони дуже потрібні аграріям області». Своє великотоннажне виробництво сєверодонецьке об’єднання «Азот» призупинило ще в травні 2014 року. Це було пов’язано із ситуацією в регіоні й активізацією незаконних збройних формувань. Зупинка найбільшого бюджетоутворюючого підприємства не минула безслідно для міської казни. Від багатьох соціальних програм довелося відмовитися. Нині виробництво відновлюється.