Шановні керівники та депутати місцевих рад, працівники органів місцевого самоврядування!

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем місцевого самоврядування, що підкреслює важливість існування цього інституту демократичного суспільства!

Ще за часів Київської Русі самоврядування набуло громадянського значення та знаходило свій вияв у народних вічах. Сьогодні право громадян брати участь в управлінні державними справами, вільно обирати та бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування гарантоване Конституцією України.

Подальше вдосконалення та розвиток місцевого самоврядування є важливим напрямом та неодмінною умовою соціально-економічного та культурного розвитку сіл, селищ та міст; запорукою входження України до європейської та світової спільноти. Зміцнення народовладдя — одне з пріоритетних завдань на майбутнє!

Сьогодні особливі слова пошани хочу адресувати тим, хто день у день демонструє громадянську відповідальність, самовідданість і професіоналізм, вирішуючи важливі для добробуту та життєдіяльності громадян питання. Дякую вам за любов до рідного міста, активну життєву позицію, участь у громадсько-політичному житті, щоденну працю пліч-о-пліч заради спільної мети.

Зичу всім вам миру, добробуту, щедрих набутків у розбудові й розвитку сіл, селищ і міст!