На знімку: Дмитро Разумков вітає військовиків 142-го навчального центру Сил спеціальних  операцій зі святом.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час заходів з нагоди Дня Збройних Сил України на території Міністерства оборони України.

«Нам потрібні не просто ухвалені закони, а мир, повернення територій та збереження життя наших людей», — зазначив голова парламенту.

В урочистій церемонії також взяли участь заступник міністра оборони Ігор Старобінський та керівники фракцій і комітетів. Учасники заходу вшанували тих, хто віддав життя, боронячи Україну, біля меморіального комплексу «Зала пам’яті».

«Кожен на своєму місці, кожен на своїй посаді та на своєму бойовому чергуванні повинен робити все, щоб наступні аркуші у книзі пам’яті були порожніми. Зі свого боку я робитиму все залежне для цього», — сказав Дмитро Разумков.
Керівники Верховної Ради поклали квіти до «Стели із дзвоном пам’яті» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

На знімку: Книга пам’яті загиблих військовослужбовців Збройних Сил України у меморіальному комплексі «Зала пам’яті».

За словами голови парламенту, це свято — день тих, хто не просто боронить кордони нашої держави і несе службу, а, часто ризикуючи своїм життям, захищає наше мирне життя в Україні — в Києві, Одесі, Харкові чи Львові.

У День Збройних Сил України Дмитро Разумков також відвідав 142-й навчальний центр Сил спеціальних операцій у місті Бердичеві, що на Житомирщині. Голова парламенту привітав військових зі святом та побажав їм наснаги, успіху та перемоги.

«Саме ви сьогодні бороните територіальну цілісність нашої держави, саме ви є тим флагманом, який обстоює позиції України на фронті. І завдяки вашій щоденній роботі ми можемо виконувати свою роботу, медики — свою, а вчителі — свою», — сказав Дмитро Разумков.

За словами Голови Верховної Ради, цей день — не просто свято, а важлива подія в історії держави, адже вага, яку ми розуміємо, говорячи про Збройні Сили України, зросла в багато разів за останні роки. І в цьому є заслуга кожного військового.

Дмитро Разумков вшанував хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. «Це не просто слова, це людські долі, мабуть, найкращі з нас, які залишилися на сході», — наголосив він.
Голова парламенту зазначив, що кожен на своєму місці повинен зробити все можливе для того, щоб у нашій державі знову запанував мир. «Я знаю, що всі ми повинні робити так, щоб майбутнє наших дітей було щасливим, і воно було саме в Україні. Я бажаю і вам, і собі, щоб кількість людей, яка йде на бойове чергування, дорівнювала тій кількості, яка з нього повертається», — додав він.

Дмитро Разумков нагородив військових відзнаками Верховної Ради з нагоди Дня Збройних Сил України.

Під час перебування у 142-му навчальному центрі Сил спеціальних операцій Голова Верховної Ради ознайомився з озброєнням військової частини, обладнанням навчальних класів та медичним пунктом.

«У дитинстві я також хотів бути військовим, але моє життя пішло іншим шляхом. Та повага і безмежна вдячність вам — тим, хто захищає мир, міста і села нашої держави, стримуючи ворога на фронті, — не знає меж», — сказав Дмитро Разумков. Він додав, що саме завдяки тим викликам, які постали перед нашою країною, в Україні з’явилися такі унікальні сили, як Сили спеціальних операцій.

Також голова парламенту відвідав наметове та модульне містечка і центральний командний пункт та взяв участь у показових заходах на полігоні.

У заході також взяли участь командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган, голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, керівництво області та народні депутати України.

На знімку: Квіти біля «Стели із дзвоном пам’яті» у меморіальному комплексі «Зала пам’яті».

За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.