Їх Україні подарувало Королівство Нідерланди (на знімку). Проект реалізовано за ініціативи почесного консула України у м. Амстердам Еміля де Севрена Жакета та за підтримки Надзвичайного і Повноважного Посла України в Нідерландах Всеволода Ченцова.

Еміль де Севрен Жакет заявив, що він вражений мужністю українців, виявленою під час Революції Гідності, а тисячі тюльпанів, що є національною квіткою Нідерландів, символізують повагу нідерландців до героїв Небесної Сотні.
Уже наступної весни на клумбах у центрі української столиці зацвітуть жовті, жовтогарячі та червоні тюльпани популярних сортів Negrita Purple, Banjaluka, Blushing Apeldoorn, Jan Seignette, Orange Lion, Oranje van Eijk, Oranje Breeze, Salmon van Eijk.

Первоцвіти власноруч висаджували почесний консул України у м. Амстердам Еміль де Севрен Жакет, заступник голови КМДА Олександр Харченко, заступник директора департаменту міжнародного права МЗС Сергій Устименко, віце-президент з комерції Міжнародних авіаліній України Сергій Фоменко, в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко та в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Олексій Король зазначив, що, крім ста тисяч подарованих голландських тюльпанів, столицю прикрасять і 400 тисяч тюльпанів різних кольорів, висаджених на Співочому полі та в інших куточках Києва.

Фото з сайту КО «Київзеленбуд».